آشنایی با تاریخچه ساز ویولن و روند تکامل ساخت این ساز
14 می 2020آشنایی با تاریخچه گیتار و ویژگیهای این ساز محبوب
10 ژوئن 2020آشنایی با مبدع متد ارف
کارل هاینریش ماریا ارف (Carl Heinrich Maria Orff)، آهنگساز آلمانی و متولد سال 1895 میلادی است. او در خانوادهای هنرمند متولد شد و از همان روزهای خردسالی، آموزش موسیقی را با یادگرفتن پیانو نزد مادرش آغاز کرد. ادامه فعالیتهای او در آکادمی موسیقی مونیخ، موجب شکلگیری متد ارف برای آموزش موسیقی کودکان شد. در واقع کارل ارف، به دلیل طراحی و اجرای این متد مشهور شد و سالهای زیادی از عمر خود را (از 1925 تا 1982 و پایان عمر) وقف مدرسه ژیمناستیک، رقص و موسیقی مونیخ کرد. مدرسهای که متد ارف در آن به بلوغ رسید و از آن به سایر نقاط جهان گسترش یافت.
نگاهی به مهمترین ویژگیهای این متد
دقیقترین تعریف از متد ارف را باید از زبان مبدع آن شنید. کارل ارف در اینباره میگوید:
“موسیقی کودک به حرکت و آواز محدود نمیشود؛ و مشارکت فعال گوش بخش مهمی از آن است. کودک برای یادگیری موسیقی در درجه اول نیازمند تجربه ناخودآگاه و پس از آن نیازمند یادگیری آگاهانه است.”
به عبارت دیگر، این روش به دنبال شکل دادن درک درستی از موسیقی در ذهن کودک است؛ و برای انجام این کار میکوشد کودک را به شکل تجربی با تمامی سطوح مرتبط با موسیقی آشنا کند. آشنایی با ترانه، آواز، حرکت، اجرا و آلات موسیقی، از جمله این سطوح هستند.
متد ارف به دنبال تشویق کودکان به درک موسیقی و شناخت آن، در حد توان کودکانه آنها است. به همین دلیل نیز در تمرینات این متد، به فرایند یادگیری طبیعی از طریق بازی کردن و رفتارهای بداهه، اهمیت زیادی داده میشود.
این روش به کودکان کمک میکند تا با روشی ساده، جذاب و کودکانه، با موسیقی آشنا شوند؛ مبانی موسیقی را یاد بگیرند؛ ریتم را بفهمند؛ و بتوانند از پس نت خوانی برآیند. در نهایت این متد فرآیند انتخاب و یادگیری یک ساز حرفهای را برای کودک ساده میکند.
در نهایت فراموش نکنید که این متد علاوه بر فواید اثبات شده در زمینه آموزش موسیقی به کودکان، موجب بهبود رفتارهای اجتماعی و هوشمند ارتباطی کودک شما میشود.
سه عنصر اصلی متد ارف
ریتم: در این متد، اولین قدمها با یادگیری ریتم در موسیقی آغاز میشود. استفاده از الگوهای گفتار معمول، از جمله حرف زدن، آواز خواندن و موسیقی، در ترکیب با حرکات گوناگون، موجب آشنایی کودک با ریتم میشود.
ملودی: دومین مرحله از متد ارف یادگیری ملودی است. فرآیند یادگیری ملودی نیز مانند آموزش ریتم است. به این معنا که با ترکیب وقفههای ساده در زیر و بم کلمات، ملودی در ذهن کودک شکل میگیرد. در این روش نیز کودک در ابتدا به کمک بازی و کسب تجربه، با مفهوم ملودی آشنا میشود؛ سپس از طریق آموزش درک خود را دقیقتر میکند.
بداههنوازی: این عنصر نیز ارتباط مستقیمی با کسب تجربه توسط بازی دارد. در این روش با تعیین حدودی مشخص، تلاش میشود تا کودکان در یک فرآیند بازیگونه، به ساخت ملودیها و ریتمهای بداهه بپردازند.