آشنایی با تاریخچه ساز دوتار
23 اکتبر 2019آموزش موسیقی در میانسالی
5 نوامبر 2019هنر موزیسین سبکهای تلفیقی این است که سازهای موسیقی را محدود نداند. جدا از این که هر سازی برای خود یک مبدا ساختی دارد، بتواند آن را با هم به یک هماهنگی زیبا برساند. شما میتوانید انواع سازهای سنتی و پاپ را در آموزشگاه راه صبا که یکی از بهترین آموزشگاه موسیقی در تهران است را بیاموزید.
موسیقی هم مانند هر هنر دیگری سبکهای متنوعی دارد. یکی از حسهای 5 گانه ما شنیدن که موهبتی برای گوش دادن موسیقی است. برای این هنر تنها شنیدن کافی نیست. باید درک درستی از موسیقی داشته باشیم. سلیقه هر فردی شنیدن سبک یا سبکهای خاصی را انتخاب میکند. اگر هر یک از این سبکها را باهم استفاده کنیم و یک موسیقی ترکیبی ایجاد کنیم، در واقع موسیقی تلفیقی ایجاد کردهایم.
آهنگساز در پشت ساخت یک قطعه موسیقی آن هم به روش تلفیقی حتما هدفی در پیش دارد. اگر به این هدف پی ببرید گوش دادن به نواهای تلفیقی برایتان جذابتر از گذشته میشود و موسیقی دریچه جدیدی به رویتان باز میکند.
ممکن است دو ساز برای دو کشور متفاوت و دو فرهنگ کاملا متضاد برای یک قطعه موسیقی انتخاب شود. اما برای پدید آوردن یک آثار تلفیقی زیبا باید به صورت هوشمندانه برخورد کرد و از دل آن تشابههایی را ایجاد کرد.
تعریف موسیقی تلفیقی
این نوع موسیقی نام دیگری هم دارد؛ موسیقی فیوژن. کلمه فیوژن به معنی پیوستگی و ترکیب، به سادگی مفهوم این سبک از موسیقی را میرساند. تاریخچه موسیقی فیوژن به حدود 50 سال پیش بازمیگردد. در آن سالها عدهای از موزیسینها این کار را با ساز جاز کردند. بداهه نوازی باعث شد آنها ساز جاز را به طوری بنوازند که با سبکهای متفاوت مانند بلوز، راک و … هماهنگی داشته باشد. به این ترتیب توانستند چند سبک را با هم تلفیق کنند و یک سبک جدید خلق کنند.
آنها به این سبک ابداعی جاز فیوژن میگفتند، چون برای ساز یک قطعه از سازهای الکتریکی استفاده میکردند و حضور سازهایی مانند پیانو در آن کاربردی نداشت.
بعد از این که موسیقی با سبک جاز فیوژن بین شنوندگان و موسیقیدانها محبوب شد، این روش برای سبکهای دیگر هم مورد استقبال قرار گرفت. از آن پس هر وقت برای یک قطعه موسیقی از دو یا چند سبک موسیقی استفاده میشد به آن موسیقی فیوژن یا تلفیقی گفتند. این اتفاق یک رویکرد جدید در دنیای موسیقی به حساب میآمد.
موسیقی فیوژن در ایران
به تازگی شاهد وارد شدن این سبک به موسیقیهای ایرانی هستیم. این موسیقیها اگر به صورت هنرمندانه خلق شوند تبدیل به یک شاهکار میشوند. امروزه در گروههای موسیقی ایرانی راجع به این سبک موسیقی تلاشهای فراوانی میشود. گروه دنگ شو یکی از گروههای موسیقی بود که اثرات خود را به صورت موسیقی تلفیقی به گوش مردم میرساند. گروههای دیگری هم این کار را انجام دادند و بازتاب خوبی از این ماجرا دریافت کردند.
اگر در سطح حرفهای هستید و میخواهید اثری متفاوت خلق کنید لازم است به تمامی ویژگی سبکهای متنوع موسیقی تسلط داشته باشید. علاوه بر این شما باید قابلیتهای سازهای موسیقی را بدانید و آنقدر توانمند در این امر باشید تا بتوانید چند فرهنگ موسیقی را در هم پیچ و تاب دهید و یک اثر هنری بی نظیر به دست آورید. اثری که هر شخصی با شنیدن آن به فرهنگهای مختلف موسیقی هم علاقمند شود.
با این روش خیلی از افراد موسیقی سنتی و موسیقی پاپ را با هم به تلفیق در میآورند. ممکن است شنونده علاقه چندانی به موسیقی سنتی نداشته باشد و به همین دلیل با این سبک غریبه باشد. در صورتی این اثر با سبک تلفیقی به دل شنونده بنشیند، ذهن او را کنجکاو میکند تا بیشتر از این سبک اطلاعات به دست آورد. به همین واسطه بسیاری از افراد با سبک سنتی و فرهنگ کهن ایرانی آشنا شدند و دایره سلایق آنها در موسیقی گسترش یافت.