موسیقی تلفیقی چیست؟
30 اکتبر 2019اجرای ارکستر سمفونیک تهران با رهبری «نیما کشاورزی»
5 نوامبر 2019یادگیری هنر سن و سال ندارد. بهتر است برای آموزش و انجام کارهای هنری که با هر جنبهای که دارند را محدود به سن و سال نکنید. انسانهای خوش ذوق و با انگیزه بهتر با این موضوع کنار میآیند. در این مقاله میخواهیم درباره آموزش موسیقی در میانسالی صحبت کنیم.
شاید بپرسید میانسالی به چه سالهایی از عمر یک انسان میگویند؟ میانسالی دورهای از زندگی هر فردی را میگویند که او نه پیر است و نه جوان. آیا چنین دورهای فرد آمادگی یادگیری هنر موسیقی را دارد یا خیر؟ در جواب شما باید بگوییم بله. یادگیری موسیقی هیچ محدودیت سنی ندارد. تلاش و تمرین برای یادگیری هر هنری شرط موفقیت آن است. البته داشتن استعداد هم باید در نظر گرفت. اگر بخواهید به آرزوی جوانی خود برسید که تا به حال به دلیل مشغلههای زندگی به آن نرسیدهاید، در یک آموزشگاه موسیقی در تهران میتوانید ثبت نام کنید و آموزش این هنر زیبا را آغاز کنید. آموزشگاههای خوب در تمام شهرهای ایران وجود دارند، کافی است کمی تحقیق کنید.
برای تعیین سن میانسالی نظرات مختلفی ارائه شده است. برخی آن را 42 تا 67 سالگی میدانند. این آمار با نظرسنجی از طرف خود مردم صورت گرفته است. به هر حال آموزش هر سازی که مورد علاقهتان باشد، میتواند تاثیرات روانی مثبتی در شما ایجاد کند. همیشه یاد گرفتن به ما حس مفید بودن میدهد. این حس را از خود دریغ نکنید.
یادگیری موسیقی در میانسالی
همانطور که گفتیم لازم نیست خودتان را برای یادگیری محدود کنید. یاد ضرب المثل “ماهی را هر وقت از آب بگیرید، تازه است” بیفتید. بنابراین هر زمانی که احساس کنید میتوانید ساز مورد علاقه خود را برای نواختن بیاموزید، فرصت مناسبی است. یک استاد خوب برای آموزش ساز خود پیدا کنید. در صورتی که امکانش باشد یک جلسه به صورت آزمایشی برای آموزش پیش استاد خود بروید تا راهنماییهای لازم مانند خرید ساز و حتی نحوه تدریس استاد را بشناسید.
اگر پرداخت هزینههای آموزش خصوصی ساز برای شما غیر ممکن باشد، میتوانید در کلاسهای آموزش موسیقی آنلاین شرکت کنید. البته نرمافزارهایی هم وجود دارند که با خرید آن میتوانید آموزش را به صورت ویدیوهای ضبط شده مشاهده کنید.
برای خرید ساز لازم نیست از همان ابتدا گرانترین و حرفهایترین ساز را خریداری کنید. میتوانید یک ساز معمولیتر برای افراد مبتدی را خریداری کنید و بعد از گذشت مدتی برای خرید ساز بهتر اقدام کنید. برای خرید ساز حتما با استاد موسیقی خود مشورت کنید تا ساز مناسب با بودجه و یادگیری شما را معرفی کند.
وقت و حوصله به خرج دهید
این طبیعی است که در این سن حوصله شما از کودکان و حتی 10 سال پیش خودتان، حوصله کمتری داشته باشید. این به آن منظور است که آستانه صبر و حوصله شما ممکن است کمتر از کودکان باشد. پس جای نگرانی نیست. شما تنها نیاز به تمرین بیشتر دارید.
برای یادگیری در هر سنی که باشید نیاز به عزم جزم دارید. این که یادگیری را در میانه راه رها نکنید و از شاخهای به شاخه دیگر نپرید. قبل از شروع به یادگیری حتما علایق خود را پیدا کنید. درباره سازها تحقیق کنید و با یک استاد با تجربه صحبت کنید. البته بسیاری از اساتید دو ساز تار و گیتار را برای سنین میانسالی توصیه کردهاند. یادگیری این دو ساز در این سنین آسانتر و قابل فهمتر است، اما این که نیاز به تمرین مداوم دارد دور از انتظار نیست.
تمرین و وقت گذاشتن برای آن مهمترین بخش آموزش موسیقی در میانسالی است. اگر هر روز برای خود یک زمان مناسب برای تمرین مشخص کنید، بهترین نتیجه را خواهید گرفت. اما یک فرضیه دیگری هم وجود دارد که اساتید با تجربه میگویند در هر زمانی که تمرکز و حوصله تمرین داشته باشید بهترین زمان برای مرور جلسات آموزش است. با این حساب در روزهایی که حوصله تمرین ندارید و تمرکز شما بر روی موسیقی نباشد، لازم نیست به خود سخت بگیرید.