rahesabalogo-whiterahesabalogo-whiterahesabalogo-whiterahesabalogo-white
  • صفحه اصلی
  • اساتید
  • کلاس ها
  • گالری
  • آرشیو نت
  • اخبار و مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما

بررسی انواع سبک‌ها در موسیقی بیکلام

  • خانه
  • اخبار و مقالات
  • مقالات
  • بررسی انواع سبک‌ها در موسیقی بیکلام
نگاهی به ساز کمانچه و ویژگی‌های آن
نگاهی به ساز کمانچه و ویژگی‌های آن
25 جولای 2020
مسیر پیدایش موسیقی ایرانی از دیروز تا امروز
مسیر پیدایش موسیقی ایرانی از دیروز تا امروز
9 آگوست 2020
بررسی انواع سبک‌ها در موسیقی بیکلام

موسیقی بیکلام از جمله سبک‌های موسیقی محبوب است

موسیقی بیکلام می‌تواند در سبک‌های گوناگونی دسته‌بندی شود. به‌طور کلی تفاوت اصلی این موسیقی، همان‌طور که از نامش پیداست، تنها در نبودن کلام و نداشتن خواننده است. موسیقی بیکلام به دلایل گوناگونی محبوب است. به عنوان مثال از این موسیقی به عنوان موسیقی متن فیلم، سریال، بازی‌های ویدئویی و… استفاده می‌شود. همچنین ورزش، مدیتیشن و کسب آرامش روحی، از جمله اهدافی است که می‌تواند مخاطب را به سمت موسیقی بیکلام جذب کند.
آشنایی با انواع سبک‌ها در موسیقی بیکلام، موجب بهبود مسیر آموزش موسیقی می‌شود. در واقع هنرجویان در کنار تمرین و ممارست و افزایش مهارت نواختن ساز، باید دیدگاهی وسیع نسبت به دنیای موسیقی داشته باشند. در این نوشته آموزشگاه موسیقی راه صبا، به معرفی انواع سبک‌ها در موسیقی بیکلام پرداخته‌ایم.

موسیقی ارکسترال

موسیقی ارکسترال را می‌توان نمونه کامل موسیقی بیکلام دانست. موسیقی‌های ارکسترال با همکاری گروهی از نوازندگان و با هدایت رهبر ارکست اجرا می‌شود. این سبک از موسیقی در اروپا دارای قرن‌ها سابقه است؛ و به همین دلیل از موسیقی کلاسیک غربی و سازهای این موسیقی در آن استفاده بسیاری می‌شود.
در واقع سازهای زهی از جمله ویولن، سازهای بادی و سازهای کوبه‌ای تشکیل‌دهنده عناصر اصلی موسیقی ارکسترال هستند. البته در سبک‌های جدید موسیقی ارکسترال، سازهای الکترونیکی نیز گاهی به کار برده می‌شود.

موسیقی کلاسیک

موسیقی کلاسیک غربی، به نوعی آغازگر موسیقی به سبک نوین است. همچنین بهترین آثار موسیقی بیکلام را می‌توان در این سبک از موسیقی جستجو کرد. جایی که نام‌های بزرگی همچون موتزارت، بتهوون، باخ، شوپن و… به هنرنمایی پرداخته‌اند.
روش‌ها و ساختار نت‌نویسی و مکتوب کردن آهنگ‌ها ارمغان موسیقی کلاسیک است؛ که وجود آن موجب شکل‌گیری انواع موسیقی‌ها شده است. این سبک موسیقی از قرن پنجم میلادی به صورت جدی شکل گرفته است؛ و با بهره بردن از سنت‌های مذهبی در اروپای قدیم و سپس دنیای مدرن در اروپای جدید، توانسته است راه خود را تا امروز ادامه دهد.
موسیقی کلاسیک در هر عصری ویژگی‌های خاص خود را دارد. رد پای محکم این موسیقی را در اعصار مختلف قاره اروپا، از جمله قرون وسطی، رنسانس، باروک، مدرن، قرن بیستم و دوران معاصر، می‌توان جستجو کرد. موسیقی بیکلام کلاسیک را باید مادر موسیقی در جهان دانست.
یکی از سبک‌های زیرمجموعه از موسیقی کلاسیک، موسیقی لایت است. این سبک با بهره بردن از ریتم‌های آرام و دلنشین، سعی در اجرای موسیقی‌های آرامش‌بخش دارد. موسیقی لایت تقریبا از قرون 18 و 19 میلادی کار خود را آغاز کرد؛ و به صورت ارکسترال نواخته می‌شود. سازهایی همچون فلوت، گیتار و ساکسیفون، از جمله سازهای محبوب در موسیقی لایت هستند.

موسیقی الکترونیک

موسیقی الکترونیک را می‌توان مدرن‌ترین سبک موسیقی بیکلام دانست. این سبک موسیقی با مطرح شدن انواع سازهای الکترونیک رواج پیدا کرد. موسیقی الکترونیک کمتر از یک قرن سابقه دارد؛ با این وجود به دلیل تنوع و قابلیت‌های فراوان ساز‌های الکترونیک، سبک‌های گوناگونی در زیرمجموعه آن شکل گرفته است.
گیتار الکترونیک، ارگ، کیبورد و دایناموفون از جمله سازهای مورد استفاده در این سبک هستند.

موسیقی متن

موسیقی متن، به موسیقی متن فیلم و سریال اشاره دارد. البته در دهه‌های اخیر، موسیقی متن بازی‌های ویدئویی نیز به این دسته‌بندی اضافه شده است. در این سبک موسیقی بیکلام، مبنای دسته‌بندی، نوع ساز مورد استفاده نیست؛ بلکه فضای کاربرد موسیقی مورد توجه قرار گرفته است. بزرگان موسیقی متن، بر اساس داستان و فضای فیلم‌ها، سریال‌ها و بازی‌ها، اقدام به تولید ساندترک‌های مورد نیاز می‌کنند.
موسیقی متن معمولا مجموعه‌ای چند بخشی است؛ که هرکدام مناسب بخش یا سکناس مشخصی از اثر ویدئویی است.
در نهایت باید گفت ارتباط برقرار کردن با موسیقی بیکلام می‌تواند دیدگاه موسیقیایی هنرجویان را وسعت بخشد. در صورتی که به دنبال یک آموزشگاه موسیقی در تهران هستید که به تمام جنبه‌های آموزش موسیقی توجه کند؛ با ما در آموزشگاه موسیقی راه صبا تماس بگیرید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

انتخاب آموزشگاه موسیقی مناسب

23 آگوست 2020

5 نکته مهم برای انتخاب آموزشگاه موسیقی مناسب


بیشتر بخوانید
مسیر پیدایش موسیقی ایرانی از دیروز تا امروز

موسیقی ایرانی سابقه‌ای چند هزار ساله دارد

9 آگوست 2020

مسیر پیدایش موسیقی ایرانی از دیروز تا امروز


بیشتر بخوانید
نگاهی به ساز کمانچه و ویژگی‌های آن

ه ساز کمانچه و ویژگی‌های آن

25 جولای 2020

نگاهی به ساز کمانچه و ویژگی‌های آن


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجرا: آرش